Empanadas argentiniene

Aluat

240 ml apa
175 g unt
385 g faina
boia, sare

Umplutura

ulei de masline sau unt
o ceapa rosie mica taiata
1/2 ardei gras rosu taiat marunt
sare, piper, boia, chimen
330g carne taiata marunt sau tocata (am facut si cu pui si cu porc si cu amestec)
un cartof fiert in coaja si apoi taiat cubulete mici
cateva masline taiata cubulete mici
2-3 cepe verzi taiate mic
1 ou fiert tare si taiat mic



2008_10250382, originally uploaded by anda_calinici.

Pentru aluat: se pun pe foc mediu apa si untul pana untul e topit. In alt vas se amesteca faina, sarea si boiaua si se face o adancitura in mijloc in care se toarna putin din lichidul de mai sus. Se amesteca cu varfurile degetelor pana se obtine o pasta umeda. Se toarna si restul de lichid si se amesteca pana cand se obtine un aluat umed si uleios. Aluatul se inveleste in folie de plasticsi se baga in frigider pentru cel putin 2 ore (eu mereu il las peste noapte).

Pentru umplutura: intr-o tigaie se pune untul sau uleiul (eu folosesc unt) si se calesc ceapa, ardeii, boiaua, piperul, sarea si chimenul pana ceapa se inmoaie. Se adauga carnea si se gateste pana e rumenita. Se ia de pe foc si cand s-a racit se amesteca cu restul de ingrediente. Si umplutura o fac cu o zi inainte pentru ca asa apuca toate aromele sa se potenteze una pe alta.

Din aluat se rup bucati de aluat (cam cat o minge de ping pong) si se intind cu sucitorul pe o suprafata fainata. Se pune umplutura in mijloc, se pliaza si se sigileaza bine. Se coc la 200 grade cam 15-20 minute pana sunt rumenite.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s