Prajitura Graham Piersici Mure

Prajitura graham cu fructe

pentru 2 tavi de 20×20 cm

6 oua
150-200 g de zahar
70 g faina alba
70 g faina graham
110 g unt topit
sare
vanilie
fructe (cam 200 g)

Se preincalzeste cuptorul la 175 grade.
Se ung tavile bine cu unt, se presara putin zahar brun si se aseaza fructele.
Se pune la fiert o oala cu apa. Ouale si zaharul (preferabil brun) se pun intr-un castron care va fi pus peste oala cu apa fara sa atinga apa. Cand apa incepe sa fiarba se aseaza castronul cu ouale si se amesteca in continuu pana ce amestecul se incalzeste (aprox 50-55 grade). Dupa ce amestecul e suficient de cald, se mixeaza pe viteza mare, aprox 8-10 minute, pana ce ouale si-au triplat volumul. Apoi, se adauga usor untul amestecand doar pana se incorporeaza. Se pune si faina, toata o data si se amesteca usor pana la omogenizare. Se imparte amestecul in 2 si se pune peste fructele in cele 2 tavi.
Se coace timp de 25-30 de minute sau pana cand prajitura isi revine la forma ei daca e apasata cu degetul si incepe sa se desprinda de peretii tavii.

Frosting de branza
crema de branza (almette, philadelhia) 150 g
quark, 250 g
zahar pudra (dupa gust)
apa de portocal (sau orice alta aroma va place)
Se mixeaza toate de mai sus pana amestecul devine cremos.

Sirop
Apa
Zahar pudra
Apa de portocal
Se fierbe apa cu zaharul. DUpa ce se raceste usor se adauga apa de portocal.

Asamblare.

DUpa ce prajitura s-a racit, se taie in tava si se insiropeaza usor (preferabil cu o pensula de patisere). Apoi se scot bucatile de prajitura pe un platou, cu grija sa nu cada fructele si deasupra se orneaza cu crema de branza.
Prajitura e minunata si neinsiropata si fara crema de branza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s