Tort amandina-kids friendly

Blat:
9 oua separate
300 g de zahar
45 ml apa
45 de g de unt topit
30 de g de cacao
12 lg de faina (95 de grame)
1 lgt praf de copt

Galbenusurile se bat bine cu zaharul (pana se albesc). Se adauga apoi untul topit si apa.
Faina se amesteca bine cu cacao si praful de copt. Albusurile se bat spuma.
Se amesteca galbenusurile cu jumate din albusuri si cu jumate din faina. Se adauga apoi restul de faina amestecand usor. La sfarsit se incorporeaza restul de albusuri. Se pune amestecul intr-o tava cu diametrul de 26 de cm, imbracata cu hartie de copt.
Se coace la 175 de grade cam 35-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea. In ultimele 5 minute se da cuptorul la 190 de grade.

Sirop:
500 ml apa
nesquick (cum scrie pe punga)
vanilie

Se fierbe amestecul

Crema:
100 grame de unt
300 de grame de crema de branza (eu foloses almete)
150 de grame de zahar pudra
3 linguri de nesquick+1 lg de cacao
Se mixeaza bine toate ingrdeintele.

Topping de ciocolata
120 ml smantana dulce
140 de grame ciocolata de lapte
5 caramele
rom

Smantana si caramelele se pun pe foc mic amestecand continuu pana se dizolva. Se adauga apoi ciocolata, punand amestecul pe foc doar daca e nevoie. La sfarsit se adauga putina esenta de rom.

Blatul se taie in 3.
Se insiropeaza partea de jos, se pune jumate de crema. Se pune deasupra al doilea blat, se insiropeaza si se adauga restul de crema. Se insiropeaza blatul de sus si se pune peste tort. Se da la frigider cam 1 ora.
Se imbraca tortul cu topping.
Daca doriti se poate orna si cu frisca.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s